Македонија вечерва ја пречекува Естонија од 20-15 во СЦ „Борис Трајковски“, пренос од првиот квалификациски натпревавар само на кабелските оператори кои го реемитуваат Спортклуб.

Хрватскиот Спортклуб на својот втор канал ќе емитува директен пренос од првиот квалификациски натпревар на Македонија.