Македонија Ѓ.П. ги продолжи договорите со Боби Божиновски и Мартин Ковачев, тие остануваат во Ѓорче Петров.

Искусниот Божиновски се реши да игра и на 40 години, Ковачев ќе биде важна карика во тимот во одбраната.