Маркус Рашфорд беше фотографиран од медимите низ Англија, како тренира и се подготвува за продолжение од сезоната.

Англичанецот тренираше со Мос Лејн член на стучниот штаб на „Црвените ѓаволи“ на стадионот на нисколигашот Алтринчам.

На овој тренинг Рашфорд се пофали и со својата нова тетоважа која се наоѓа на горниот дел од ногата. Тој ги овековечи своите иницијали кои изгледаат како крилјата на ангелите.