Меѓународниот центар за спортски студии, ЦИЕС ја објави најновата ранг листа на најскапи (највредни) фудбалери на трансфер пазарот во овој момент.

Прв на листата е Мбапе од ПСЖ, по него следуваат четворица репрезентативци на Англија, Стерлинг, Санчо, Арнолд и Рашфорд.