Заминувањето на турнеите и подготовките со екипата често знаат да ги мачат фудбалерите.

На Дрис Мертенс очигледно тешко му падна разделбата од сопругата со која уживаше на вечера пред заминувањето.

Тој со објавената фотографија на социјалните мрежи предизвика вистинска смеа кај обожавателите, бидејќи покажа кој друг ќе му недостига покрај неговата сопруга.