Ситуацијата околу најдобриот на светот е главна тема во Европа, Меси е како „бог“, сите зборуваат за неговото заминување, не е позната следната дестинација, но три клуба се во трка за потпис, Интер, Сити и ПСЖ.

Денешните насловни страни на сите големи европски весници се посветени на Меси.

„АДИОС“ е главна тема поврзана со Аргентинецот.