Легендарното лого на Милан поделено во три дела и под него порака: Дистанцата е новата сила.

Вака од екипата од Милано се обратија кон навивачите но и кон сите останати луѓе со цел да помогнат во остварувањето на барањето на властите на Апенините да се почитуваат мерките за спречување на ширењето на пандемијата од коронавирусот.

 

View this post on Instagram

 

Staying distant now will make being back together all the more special later ❤🖤 #SempreMilan #iorestoacasa

A post shared by AC Milan (@acmilan) on