Преговорите меѓу Аркадиуш Милик и Рома се успешно завршени, со тоа се ослободува протстор за Един Џекода да дојде во Јувентус.

Како што пишува Газета Дело Спорт, менаџерот на Милик и Рома се договориле, официјално трансферот ќе биде официјализиран во следните неколку дена.

Со ова завршува и неизвесноста за Един Џеко, тој и Јувентус имаат догвор, се чекаше само потпис на Милик за Рома.