Вест Хем се подготвува за најавениот рестарт на Премиер лигата во Англија а дел од барањата на властите е посебна просторија во која ќе можат да се прават редовните тестирања за Ковид-19.

Вака изгледа базата за тренинг во Лондон на „чеканите“ во која лабораторијата е сместена во шатор.


Слично решение имаат и Астон Вила и Вулверхемптон.