Дилета Леота е презентер на ДАЗН, моќен телевизиски гигант, таа е спортски новинар чија специјалност е Серија А. Претходно работеше Скај Италија, во 2018 година направи трансфер.

Спортската новинарка е „магнет“ за сите кои го сакаат фудбалот, имуни на неа не се ни Жозе Мурињо и Дејан Сатнковиќ како и поранешниот голман на Интер, Хулио Цезар.

Леота никој не ја одбива за фотографирање па така ни овие тројца великани на светскиот фудбал.