Мајорка се подготвува за  враќање на теренот, се мора да е под контрола, се применуваат медицинзките протоколи, клубот објави фотографија како се врши дезинфекција во соблекувалната.

За да се вратат во тренажен процес фудбалерите на Мајорка мораа да одат на задолжителен тест за Ковид-19. Александар Трајковски и соиграчите од Мајорка, наскоро се враќаат на тренинг.