Македонскиот фудбалски прволигаш, Македонија ЃП го помина првиот испит, нема за позитивни на Ковид-19 по тестирањето од мобилната екипата на Аџибадем Систина.

Клубот од Ѓорче петров на фејсбук објави статус, негативни на Ковид, подгтовени за фудбал.