Во новата колекција на Барселона за сезона 2020/21 дизајнирани се маица и блузон, со кои Барселона очигледно ќе го провоцира Реал.

Маицата, која е со дизајн инспириран од каталонското знаме, на средина ја има отворената шака на Пике, со која тој го провоцираше Реал после победите на Барселона во „Ел Класико“ со 5:0 и 5:1 во 2010 и во 2018 години. Оваа маица веќе ја нарекоа контраверзна.

Сличен е и дизајнот на блузонот.