Влатко Стојановски за сума од 1,5 милиони евра од Ренова прејде во Ним од Франција., ова е најголемиот трансфер од ПМФЛ во странски клуб.

Стојановски денеска  и официјално беше промовиран  за член на клубот, тука ќе има   голема можност за напредок во кариерата. Сега веќе  поранешниот играч на Ренова потпиша договор на три години и ќе го носи дресот со број 17 во новиот тим.