Синиша Михајловиќ пред себа ја има најголемата битка, да ја победи леукемијата. Српскиот тренер  на Болоња денеска на прес конференција објави дека ќе мора да се бори со оваа тешка болест.

Поддршка добива од сите страни, се огласи и Наполи со порака:

Напред Синиша, победи во оваа битка !