Македноскиот репрезентативец Александар Трајковски напорно тренира со Мајорка во очекување сезоната да продолжи.

Трајковски пред прекинот немаше голема минутажа кај Мајорка, делува ведро и расположено на еден од последните тренинзи.

Мајорка се бори за опстанок во Ла Лига, се надева дека ќе успее во тоа.