Непосредно пред обраќањето на Синиша Михајловиќ на вонредна прес-конференција во тренинг центарот на Болоња, навивачите на клубот му пружија голема поддршка.

Пред зградата на фудбалскиот клуб тие поставија транспарент со порака „Синиша не се предавај, Болоња е со тебе“.