Македонија на 26. март го игра еден од најважните натпревари во својата фудбалска историја, средбата со Косово, полуфинале од Лигата на Нации е претпоследен чекор до пласман на ЕУРО 2020.

Навивачките групи од Македонија се обединија, Комити денеска најавија дека на поддршката се приклучуваат групи од Прилеп, Струмица, Неготино, Гевгелија, Валандово, Виница…

Практично цела Македнија е на нозе за оваа средба најавија Комити.