Нејмар со сигурност ќе го напушти ПСЖ, следната дестинација не е позната но е познато каде сака да оди репрезентативецот на Бразил.

Според сликата која Нејмар ја објави на инстаграм негова желба е  Барселона, враќање на местото на успехот, ПСЖ нема ништо против тоа но има  финасиски услов кој засега никој не го исполнил.

Нејмар не се приклучи на подготовките на ПСЖ, сеуште е на одмор и од Бразил на инстаграм постираше слика во дрес на Барселона.