Шкупи е елиминиран од Пјуник кој се покажа како „џелат“ на екипите од Македонија во меѓународните клупски натпреварувања на УЕФА.

По натпреварот летаа предмети на арената „Тодор Проески“ во Скопје, извесно е дека следува парична казна за Шкупи, недоличното однесување на „Шверцерите“ ќе донесе санкции.

Пјуник го победи Шкупи со 2-1, првата средба во Ерменија заврши со резултат 3-3.