Официјално  Илија Несторовски е  нов играч на Удинезе. Клубот од Италија го потврди трансферот на својот сајт, македонскиот репрезентативец ќе игра за тимот од Удине.

Несторовски потпишал договор на три години, со можност на дополнителна уште една.

Benvenuto Ilija!