Никола Секулов по потекло од Македонија потпиша професионален договор со шампионот Јувентус на 17. годишна возраст.

Секулов на својот фејсбук профил постираше слика со потписот на договор со „старата дама“, има потекло од Струмица а е роден во Пјаченца, Италија.

Талентираниот фудбалер настапуваше за дел од помладите селекции на Македонија но се реши да ја одбере Италија  и да настапува з аоваа земја за која запиша неколку настапи.