Холандскиот гигант Ајакс уште официјално ги нема претставено новите дресови, но веќе се појавија фотографии според кои третата гарнитура на дресовите на гигантот од Амстердам ќе бидат навистина интересни.

Челните луѓе на Ајакс очигледно инспирирани од Боб Марли , решиле гостинскиот дрес да дизајнираат по него и по неговата песна  „’Three Little Birds” која воедно е и омилена на навивачите на Ајакс