Навивачите на „Топџиите“ беа видно незадоволни и реагираа на социјалните мрежи откако се појави првата фотографија за тоа како ќе изгледа дресот на Арсенал за следната сезона.

Комбинацијата на бои е очекувана, но дизајнот е тој кој предизвика гнев.

Забелешкитe се за формата на крагњата и на изборот на фонтот за главниот спонзор.