Навивачите на Јувентус се презадоволни од изгледнот на дресот за новата сезона. Дизајнот на Адидас ги задоволи критериумите на фановите кои ги споделуваат фотографиите од дресот со задоволство и во очекување на официјална потврда.

Посебно внимание привлече логото на клубот и трите ѕвезди над него.