Репрезентациите на Португалија и Унгарија во 18.часот ке го одиграат својот натпревар во рамките на ЕУРО 2020 во групата Ф.

Португалците тргнуваат во поход на целиот плен , доста офанзивно со тројца во нападот , Роналдо ,Силва и Жота , додека Унгарците се одлучија за нешто подефанзивна варијанта односно 3-5-2 со Салаи и Слазаи во нападот.