Милан е лидер во Серија А, а општ впечаток е дека најголемите заслуги за тоа одат на сметка на Златан Ибрахимовиќ.

39-годишниот швеѓанец игра како во своите најдобри денови и со десет голови моментно е најдобриот стрелец во Италија.

На свој оригинален начин, Ибрахимовиќ го сподели со јавноста тимот од соништата во негов избор.

Од прв до последен во тимот, сите 11-мина  се Ибра.