Месут Озил и Сеад Колашинац се во паничен страв  по нападот на разбојници во Лондон, тие не играа на првата средба на Арсенал во Премиерлигата од безбедносни причини.

Англиските медиуми објавија дека двајца разбојници се уапсени пред домовите на двајцата фудбалери на Арсенал, наводно станува збир за припадници на групата која претходно ги нападна.

Новите информации кои ги пласира „САН“ велат дека Озил и Колашинац  се под 24 часовна заштита, околу куќите на двајцата фудбалери кучиња трагачи го обезбедуваат теренот.