Интер не заборава кој му ја донесе тројната круна или „триплета“ во 2010, Горан Пандев доби брендиран шампионски прстен од клубот од Милано.

Во 2010 година Интер освои се што можеше да се освои, Пандев беше дел од составот на Жозе Мурињо и е последен Македонец по Панчев и Нјадвоски кој стигна до титула во Лигата на шампионите.

Интер му подари брендиран шампионски прстен посветен на 2010 година.