Вечното прашање кој е подобар Пеле или Марадона доби поинаков одговор до бразилската фудбалска легенда.

Пеле со објава на неколку фотографии на социјалните мрежи  се обиде да објасни како тој гледа кон Марадона.

Моменти на блискост, искреност и дружба, секако почит и респект меѓусебен на двете легенди на светскиот фудбал.

„Беше гениј кој го маѓепса светот, волшебник со топката, вистинска легенда. Но тие беше и голем пријател со големо срце. Знам дека ти беше неспоредлив. Твоето прерано заминување не ми овозможни да ти кажам па затоа сега ти пишувам. Те сакам Диего, мој голем пријателу, еден ден на небото заедно ќе играме за ист тим.“ – напиша Пеле.