Абдулрашид Садулаев запиша победа над Нуров  со 6-0 и обезбеди полуфинале на ЕИ во Минск 2019. Магомедгаџи Нуров (категорија  – 97 кг) не успеа да направи изненадување , загуби од  Абдулрашид Садулаев од Русија кој е Светски и Европски првак во оваа категорија.