Навивачите не се задовлни од дизајнот на третиот дрес на Манчестер Сити за следната сезона, секако доколку ова е дресот кој ќе го носат „граѓаните“.

На специјализираните сајтови за дресови на фудбалските екипи се тврди дека ова е третиот дрес на Сити, ако е вистина тогаш веројатно навивачите со право се незадоволни од дизајнот.