Една од најполуларните италијански спортски новинарки која е дел од ДАЗН и редовно известува за случувањата во Серија А, Дилета Леота се повреди за време на џогинг.

Леота повредата  ја оцени како „страшна“ и болна, секако се шегуваше за несманиот пад за време на џогингот кој го практицира за да ја одржи беспрекорната форма.