Премиер лигата ги обелодени имињата на играчите и тренерите за овогодинешните одличја и признанија.

Ова се фудбалерите кои конкурираат за најдобар играч во Премиер лигата:

Листата на играчи кои се борат за наградата најдобар млад фудбалер:

Клоп, Лампард, Роџерс и Вилдер се во најтесна конкуренција за менаџер на годината во Премиер лигата.

Ќе биде избран и гол на сезоната: