Владата на Англија, денеска одлучи да нема никакви спортски случувања до 1.јуни. Тие објавија документ од 50.страни во кој е прецизирано како ќе тече олабавувањето на мерките и покрај пандемијата од Коронавирусот.

Вториот чекор на мерки ќе започнат на 1.јуни, кога ќе бидат дозволени културни и спортски настани зад затворени врати, но ќе бидат емитувани пред малите екрани.