Дилета Леота е една од најпознатите спортски новинарки во Италија, важи за експрет за калчо лига, сезоната во Серија А е завршена, време е за одмор.

Спортската новинарка на ДАЗН, на Инстаграм заедно со другарките порача дека летото може да почне, време е за одмор кога калчо лигата е на пауза.