Фламенго ја победи Ривер Плата и ја освои титулата во Копа Либетадорес. Прославата во Рио де Жанеиро беше величенствена.

Навивачите во Јужна Америка се познати по својот темперамент, така беше и при прославата на титулата на Фламенго, на крајоот дојде до близок контакт меѓу навивачите и полицијата.

Полицијата се соочи со тврди предмети од навивачите, летаа камења, шишиња и други тврди предмети. Како резултат на овој хаос, настрадале неколку навивачи, повредени биле десетина полицајци…