Македонија вечерва се среќава со Австрија, клучен меч на ЕУРО 2020, со победа изразена со 2 гола разлика одиме во следната рунда.

Средбата започнува од 18-15 часот, македонската репрезентација повторно на автобусот го нема „Северна“ на натписот.