Позната е листата на највредни фудбалски клубови во светот каде на првото место е Реал Мадрид.

Втор е Манчестер Јунајтед додека трета е Барселона. Анализата е направена за време на пандемијата на Ковид-19 и финансиските промени се актуелните за првиот квартал на 2020 година.

Изнендувачки во воведната десетка немаше место за Јувентус кој е на единаесетото место.