Фудбалската репрезентација на Македонија започна со подготовките за ЕВРО шампионатот со  првиот тренинг кој го одработи на тренинг комплексот „Петар Милошевски“ во Скопје.

Енис Барди поради позитивен тест на Ковид во моментов е изолиран од останатите фудбалери, додека последните кои ќе се приклучат ќр бидат капитенот Горан Пандев, Аријан Адеми и Столе Димитриевски  кои ви требало да бидат со тимот на 31. мај.