Ранкингот на Инстаграм покажува кој е крал на оваа социјална мрежа, Кристијано Роналдо е убедливо прв пред Лионел Меси.

Португалецот е неприкосновен на Инстаграм по заработувачката, според пресметките тој зарботил над 40 милиони фунти, со речиси двојно помалку на второто место е Меси.

Роналдо на Инстаграм има неверојатна бројка од 222 милиони следбеници.