Јувентус утре гостува кај Рома, дерби во Серија А, Роналдо во авион чита книга и порача дека во животот секој ден треба да се научи нешто ново.

Надвор од фудбалот, Роналдо се реши за книга која промовира комуникациски вештини, моќта на комуникацијата е книгата со која се релаксира за време на патувањата.