На интернет се појави фотографија со новите дресови на Барселона, со кои екипата ќе игра во сезона 2020/21.

Основниот дрес е во класичните бои и шари на Барселона, вториот е во црно-златна комбинација, а резервниот дрес ќе иде во розова боја.

Некои од фудбалерите веќе имаа фотосесија со новите дресови и се презадоволни од новиот спонзор – компанијата Најк.