Агенцијата за млади и спорт ги одреди сумите за фудбалските клубови од Македонија, Шкендија од Тетово доби најмногу, Вардар е втор.

Според сумите, АМС на Шкендија и додели ваучер со вредност од 11,500.000.00 денари, Вардар еден милион помалку, Академија Пандев доби 9.800.000.00 денари.