Шкендија на подготовките во Анталија ќе одигра четири средби, во периодот од 24 јануари до 8 февруари три пати ќе се сретне со екипи од Украина, и со една од Казахстан..

Прв противник ќе биде Зорја на 25 јануари, за оваа екипа од Украина настапува  младинскиот репрезентативец Агрон Руфати, потоа следуваат дуелите со Десна со кого ќе се сретнат на 30 јануари, на 3 февруари ќе одиграат натпревар со Кајсар, клучниот во подготвките ќе биде оној со  Динамо Киев на 7 февруари.