Шкендија од денеска е на подготовки во Маврово, ќе се задржи седум дена, потоа ќе ги дефинира останатите детали со пријателските средби.

За разлика од порано, кога базата беше надвор од Македнија, Шкендија сезонава поради состојбата со Ковид-19 првиот дел ќе го одработи „дома“.