Шкупи подготвителните натпревари ги започна со победа против Челик од БИХ, минимлано славеше во Турција со еден гол.

Победата на  Шкупи му ја донесе Гудиаби со прекрасен гол, следно за тимот кој ќе не претставува во Европа лигата  е пријателската средба со Марипол од Украина.