Шкупи го победи Борец со 2-0 со головите на Барјами и на Исени  и победнички ја започнаа 2020 година.

Тимот од Чаир се справи со борбените играчи од Велес, голманот на гостите Мустафа бранеше се на мечот но не можеше да го спаси својот тим од пораз.

Шкупи има 5 победи, Борец 8 порази во ПМФЛ.