Шпанската фудбалска федерација и Адидас постигнаа договор според кој „Црвената Фурија“ ќе носи опрема од спортскиот бренд до 2030 година.

Ова значи дека Шпанија ќе остане со истиот спонзор 35 години иако имаше најави дека традицијата ќе биде прекината.