Штутгарт на Дарко Чурлинов денеска од 13-30 часот се среќава со Вехен, натпревар од Втората Бундеслига, нашиот репрезентативец за жал не е ни меѓу резервите на оваа средба.

Тимот на нашиот Чурлинов е на второто место Бундеслига 2, има големи шанси за враќање во елитата, бодови од ова гостување ќе биде приближување на примарната цел.